Activități distractive pe care să le faci cu pisica ta
Este posibil ca pisicile să nu fie la fel de active precum câinii, dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de timp de calitate cu familia lor. Știai că pisicile pot deveni iritabile dacă nu sunt stimulate suficient? Iată o listă de activități pe care le poți face cu pisica ta pentru a-și menține sănătatea și pentru a strânge legătura dintre voi.
1. Plimbă-ți Pisicuța
Plimbarea cu lesa nu este doar pentru câini. Dacă îți ții prietenul felin în casă toată ziua în fiecare zi, poți să-l iei la plimbare din când în când. Mersul cu lesă îți oferă control total asupra unde și când se duce pisica, astfel încât să o puteți supraveghea în mod corespunzător și să o păstrați în siguranță. Antrenarea pisicii tale să meargă în lesă poate dura ceva timp. Este mai bine să înceapă de când e tânără pentru a se obișnui. Nu o forța să meargă în lesă dacă este extrem de stresată.
2. Ascunselea
Aceste jocuri dezlănțuie natura prădătoare la pisici. Ascunde-te în spatele unei canapele, unui pat sau unui birou. Pisicile te vor pândi ca și cum ai fi prada lor. O variantă a acestui lucru ar fi să atașați una dintre jucăriile de pluș ale pisicii de o sfoară, astfel încât să o poți mișca sub pătură. Majoritatea pisicilor nu pot rezista încercării de a prinde jucăria care se mișcă.
3. Vânătoarea de alimente
La fel ca și câinii, pisicile au un instinct natural de a vâna hrană. Poți ascunde cantități mici de mâncare sau delicii în toată casa și lăsă pisica să o descopere cu sau fără îndrumarea ta. Pisica ta o va adora!
4. Vizionarea la televizor
Este surprinzător cât de mult iubesc pisicile televizoarele! Tu și pisica ta vă puteți îmbrățișa pe canapea și puteți urmări niște programe TV despre păsări, rozătoare și pești – pradă naturală pentru feline. Este o modalitate excelentă de a scăpa de plictiseala și stresul acumulat de ambele părți.
5. Pene și sfoară
Jucăriile fluturate cu pene sunt jucării interactive grozave pentru pisica ta. Ele imită mișcările unei păsări, ceea ce oferă pisicii tale oportunități de a „vâna”. Jocul stimulativ presupune ca pisica ta să sară în aer și să încerce să captureze obiectul zburător cu labele. Asigură-te că selectezi o zonă sigură și spațioasă a casei, astfel încât pisica să nu zboare în niciun mobilier și să nu se rănească.
6. Pungi de hârtie sau cutii de carton
Nu este un mister faptul că pisicile iubesc pungile de hârtie și cutiile de carton. Dacă pisica ta se plictisește de jucăriile lor vechi și nu ai bugetul necesar pentru a le obține jucării noi, îi poți oferi oricând cutii de carton, pungi de hârtie pentru cumpărături și hârtie de ambalaj care o încurajează să exploreze cu labele. Vor fi distrase ore întregi, iar tu vei fi amuzat urmărindu-le cum se joacă. Asigură-te că vă supraveghezi pisica în timp ce vă jucați cu jucării sau obiecte de uz casnic.